Tryghed skaber ro,
når naturen raser

Faktabox

Samarbejdet mellem HydraComp og Viborg Kommune (Virksund Dæmningen) omhandler udskiftning og montage af pumpestation og slanger

Finn_Olesen

Finn Olsen, Servicechef

Med Finn Olesen på

Servicebesøg hos Virksund-dæmningen

Vejret viste sig fra sin absolut pæne side, da vi var med servicechef Finn Olesen på besøg ved Virksunddæmningen.

Der var nærmest havblik og ikke det store behov for de mange cylindre som står monteret inde i dæmningen. Men med den megen blæst vi har oplevet de seneste perioder, har dæmningen flere gange vist sin berettigelse.

Uden mulighed for at regulere vandstanden ind og ud af Hjarbæk Fjord, ville områdets beboer og campister være meget udfordrede. Derfor er driftssikkerhed en vital faktor når det kommer til det hydrauliske system der styrer vand-reguleringen.

Vi står i en bunkerlignende bygning, så umiddelbart skulle man synes at slanger, pumper mv. står trygt og godt, men salt, vind og vejr finder alligevel vej, hvorfor det er vigtigt at kontrollere at alt ser ud som det skal, at der ikke er slidtage på slanger mv.

0Y9A0622

Virksund Dæmningen

Virksunddæmningen er en vejdæmning, der opdæmmer vandet mellem Hjarbæk Fjord og Lovns Bredning ved Virksund i Midtjylland.

Den er bygget i 1966 og forbinder den del af sekundærrute 579 kaldet Hobrovej med delen kaldet Skivevej.

Inspektionen

Vi står i en bunkerlignende bygning, så umiddelbart skulle man synes at slanger, pumper mv. står trygt og godt, men salt, vind og vejr finder alligevel vej, hvorfor det er vigtigt at kontrollere at alt ser ud som det skal, at der ikke er slidtage på slanger mv.

 

Selvom det i princippet er en simpel løsning, er der stadig mange dele der skal kontrolleres inden Finn igen kan vende næsen mod Skive.

 

Inspektionen viser heldigvis at alt er helt i orden og der er lige tid til at nyde det gode vejr og den fabelagtige udsigt fem minutter, inden bilen pakkes og nye serviceopgaver venter.

0Y9A0622 (1)
0Y9A0601 (1)
0Y9A0611

Campisterne, som man kan se ud af de små koøjer i dæmningen, er blandt de, som i høj grad er afhængig af at hydraulikken fungerer - hver dag.

tryghed giver ro

Tryghed giver ro i maven

Hos HydraComp er tryghed én af vores kernekompetencer.

Det menes helt bogstavligt, og Virksund Dæmning er et perfekt eksempel på dette. Følgerne af fejlbehæftet hydraulikløsning kan i dette tilfælde have enorme konsekvenser, både menneskelige og økonomiske.

Derfor er det oftest en rigtig god idé, at indtænke en serviceaftale, når man får produceret og monteret hydrauliske løsninger. Den tryghed er Finn og hans kolleger med til at levere, hver eneste dag hos HydraComps kunder

Ro i maven

Læs også

Case: Obel P. – Gigant mikrobølgeovn skaber bedre spærtræ

Vi arbejder med unikke løsninger, og der er det vigtigt at vi har nogle samarbejdspartnere, hvor vi ikke blot er et nummer, men er klar til at rykke ud, når det er nødvendigt.